Добитник Пулицерове награде пише нове „Звездане стазе“

Categories ВестиPosted on

Амерички писац Мајкл Чабон представљен је као главни сценариста и уредник серије „Звездане стазе: Пикард“.

Поделите пост

Непосредно након откривања новог трејлера за научнофантастичну серију Звездане стазе: Пикард, продуцентска кућа CBS представила је значајног америчког писца Мајкла Чабона (Michael Chabon) као главног сценаристу и уредника серијала.

Звездане стазе: Пикард, нова ТВ серија у једној од најпознатијих научнофантастичних франшиза, бавиће се судбином чувеног капетана Жан-Лук Пикарда. Њега ће још једном играти Патрик Стјуарт, који је истог лика претходно глумио у седам сезона серије Звездане стазе: Нова генерација (1987-1994), као и у неколико играних филмова.

Мајкл Чабон је приликом представљања изјавио: „Звездане стазе значајно су обликовале моја размишљања о свету, будућности и мени самом још од када сам имао десет година. Сваког дана долазим на посао срећан и одушевљен што ми је поверен лик и свет Жан-Лук Пикарда, и што ми је дата прилика да оставим траг на богатом, интригантном и сложеном платну Звезданих стаза“.

Мајкл Чабон, 2006.

Мајкл Чабон добитник је Пулицерове награде за роман Невероватне авантуре Кавалијера & Клеја (The Amazing Adventures of Kavalier & Clay, 2000), фикционализоване повести о зачецима америчког суперхеројског стрипа. Његов роман Јеврејска полицијска станица (The Yiddish Policemen’s Union, 2007), дело алтернативне историје о јеврејскј метрополи смештеној на Аљасци, донео му је две најзначајније америчке награде за научнофантастичну књижевност, „Хуго“ и „Небула“. Оба романа преведена су на српски и објављена од стране Дерете у првој деценији 2000-их. Мајкл Чабон је аутор још десетак других дела у које спадају романи и збирке кратких прича.

Извор:
variety.com

Поделите пост