Dobitnik Pulicerove nagrade piše nove „Zvezdane staze“

Categories VestiPosted on

Američki pisac Majkl Čabon predstavljen je kao glavni scenarista i urednik serije „Zvezdane staze: Pikard“.

Podelite post

Neposredno nakon otkrivanja novog trejlera za naučnofantastičnu seriju Zvezdane staze: Pikard, producentska kuća CBS predstavila je značajnog američkog pisca Majkla Čabona (Michael Chabon) kao glavnog scenaristu i urednika serijala.

Zvezdane staze: Pikard, nova TV serija u jednoj od najpoznatijih naučnofantastičnih franšiza, baviće se sudbinom čuvenog kapetana Žan-Luk Pikarda. Njega će još jednom igrati Patrik Stjuart, koji je istog lika prethodno glumio u sedam sezona serije Zvezdane staze: Nova generacija (1987-1994), kao i u nekoliko igranih filmova.

Majkl Čabon je prilikom predstavljanja izjavio: „Zvezdane staze značajno su oblikovale moja razmišljanja o svetu, budućnosti i meni samom još od kada sam imao deset godina. Svakog dana dolazim na posao srećan i oduševljen što mi je poveren lik i svet Žan-Luk Pikarda, i što mi je data prilika da ostavim trag na bogatom, intrigantnom i složenom platnu Zvezdanih staza“.

Majkl Čabon, 2006.

Majkl Čabon dobitnik je Pulicerove nagrade za roman Neverovatne avanture Kavalijera & Kleja (The Amazing Adventures of Kavalier & Clay, 2000), fikcionalizovane povesti o začecima američkog superherojskog stripa. Njegov roman Jevrejska policijska stanica (The Yiddish Policemen’s Union, 2007), delo alternativne istorije o jevrejskj metropoli smeštenoj na Aljasci, doneo mu je dve najznačajnije američke nagrade za naučnofantastičnu književnost, „Hugo“ i „Nebula“. Oba romana prevedena su na srpski i objavljena od strane Derete u prvoj deceniji 2000-ih. Majkl Čabon je autor još desetak drugih dela u koje spadaju romani i zbirke kratkih priča.

Izvor:
variety.com

Podelite post