Нови „шведски акциони“: све већа популарност еротских аудиокњига у Шведској

Categories ВестиPosted on

Број шведских читалаца који уживају у звучним књигама скоро се удвостручио за
само две године, а еротска књижевност је међу oмиљеним жанровима на овом формату

Поделите пост

Број Швеђана који слушају аудиокњиге скоро се удвостручио за само две године, а један од разлога овако експлозивног раста је помама која међу читаоцима-слушаоцима влада за еротским причама и љубавним романима. Како јавља новинска кућа SVT, 37% грађана Шведске преслушало је макар једну звучну књигу прошле године, што је повећање од чак 20% у односу на 2016. Иако сервиси за стримовање аудиокњига извештавају да су сви жанрови увећали своју слушаност, одређене књиге ипак предводе овај тренд.

Ана Риклунд (Anna Riklund), уредница стриминг сервиса Bookbeat, наводи да су најпопуларнији жанрови међу њиховим корисницима љубавни романи и еротика. „Због тога не уочавамо пораст интересовања за таква дела само међу читаоцима, него и међу издавачима, који се у све већој мери окрећу објављивању таквих дела“, изјавила је Риклунд, додавши да су због потражње одређени издавачи већ покренули подлистке који се баве искључиво објављивањем еротске књижевности.

Стриминг сервис Storytel такође је потврдио пораст интересовања за љубавну и еротску књижевност, нарочито међу женском публиком. Према њиховим подацима, највише читалаца-слушалаца има у периоду око Дана заљубљених, као и током летњих месеци.

Списатељица Сузан Аленијус (Susanne Ahlenius), ауторка неколицине еротских романа, изјавила је да је формат звучне књиге савршен за обожаваоце овог жанра.

„Не морате да вадите папирну књигу тако да сви виде шта читате. На овај начин, нико не зна шта слушате“, коментарисала је Аленијус за SVT.

Извор:

thelocal.se

Поделите пост