О нама

Међутим, ДНК је онлајн књижевни часопис основан од стране Друштва новосадских књижевника. Ово је други веб портал нашег књижевног друштва, уз матичну веб презентацију на којој се посетиоци могу обавештавати о различитим догађајима и акцијама које ДНК организује у Новом Саду.

Као жива платформа прилагођена савременом читаоцу, Међутим, ДНК је окренут ажурној и информативној књижевној критици, односно праћењу нових издања домаће и стране књижевне продукције. Наш циљ је да кроз честе, образоване и за ширу публику пријемчиве текстове пружамо информације које је читалачка публика раније могла налазити у књижевној критици објављиваној у дневним новинама.

Уз књижевну критику, Међутим, ДНК објављује и ауторске текстове из различитих области књижевне културе. Писани у облику колумне, темата или фељтонистичких серијала, такви чланци баве се новим погледима на српску, европску и светску књижевну традицију, као и праћењем узбудљивих феномена у књижевности раног 21. века.

Као и у случају критике, ауторске колумне у Међутим, ДНК не потписују искључиво чланови Друштва новосадских књижевника, већ и други релевантни новосадски, српски, регионални итд. књижевни ствараоци и радници. Као и само Друштво новосадских књижевника, Међутим, ДНК се труди да својом уређивачком филозофијом афирмише највредније врлине књижевности: отвореност, маштовитост и различитост укуса и мишљења.

Уредник:
Др Настасја Писарев

Редакција:
Ђорђе Писарев