„Серотонин“, нови роман Мишела Уелбека у издању Booke

Categories ВестиPosted on

Овогодишње издање француског аутора прати средовечног инжињера пољопривреде који се у Нормандији упознаје са савременим животом пољопривредника

Поделите пост

Издавачка кућа Booka објавила је роман Серотонин, ново дело једног од најконтроверзнијих аутора данашњице, француског писца Мишела Уелбека (Michel Houellebecq, Sérotonine). Књига је на оригиналном француском објављена у јануару 2019. године, а преводилац на српски је Владимир Д. Јанковић, који је за Booku превео и претходна дела Мишела Уелбека.

Кроз причу о животу једног стручњака из области пољопривреде, Уелбек преиспитује савремени систем вредности, економске околности и последице модерног темпа живота. Говорећи о опустошеном свету који, без доброте и солидарности, измиче контроли, овај роман се жустро суочава и се темама осећања гриже савести и покајања. Прича наратора коју пратимо у овом роману преклапа се са причом о Француској која гази по својој традицији, која тривијализује своје градове и која уништава своја села. Протагониста романа, средовечни меланхолични инжењер пољопровреде, одлази у Нормандију где се упознаје са животом пољопривредника и утицајем слободног тржишта које диктира Европска унија.

Роман Серотонин Мишела Уелбека може се купити у књижари издавача по промотивној цени, или поручити преко сајта booka.in.

Извор:
booka.in

Поделите пост