O nama

Međutim, DNK je onlajn književni časopis osnovan od strane Društva novosadskih književnika. Ovo je drugi veb portal našeg književnog društva, uz već pokrenutu veb prezentaciju na kojoj se posetioci mogu obaveštavati o različitim događajima i akcijama koje DNK organizuje u Novom Sadu.

Kao živa platforma prilagođena savremenom čitaocu, Međutim, DNK je okrenut ažurnoj i informativnoj književnoj kritici, odnosno praćenju novih izdanja domaće i strane književne produkcije. Naš cilj je da kroz česte, obrazovane i za širu publiku prijemčive tekstove pružamo informacije koje je čitalačka publika ranije mogla nalaziti u književnoj kritici objavljivanoj u dnevnim novinama.

Uz književnu kritiku, Međutim, DNK objavljuje i autorske tekstove iz različitih oblasti književne kulture. Pisani u obliku kolumne, temata ili feljtonističkih serijala, takvi članci bave se novim pogledima na srpsku, evropsku i svetsku književnu tradiciju, kao i praćenjem uzbudljivih fenomena u književnosti ranog 21. veka.

Kao i u slučaju kritike, autorske kolumne u Međutim, DNK ne potpisuju isključivo članovi Društva novosadskih književnika, već i drugi relevantni novosadski, srpski, regionalni itd. književni stvaraoci i radnici. Kao i samo Društvo novosadskih književnika, Međutim, DNK se trudi da svojom uređivačkom filozofijom afirmiše najvrednije vrline književnosti: otvorenost, maštovitost i različitost ukusa i mišljenja.

Urednik:
Miloš Jocić

Redakcija:
Snežana Savkić, Snežana Nikolić, Dalibor Tomasović