Џак пара за самиздат Брендона Сандерсона

Categories ВестиPosted on

Брендон Сандерсон (Brandon Sanderson), најпопуларнији савремени писац епске фантазије, направио је торнадо у свету издаваштва и интернет crowdfundinga.

Уместо традиционалног издавања, Сандерсон је одлучио да својих наредних неколико књига објави самостално. Овај пројекат од четири књиге, назван једноставно Secret Project (Тајни пројекат), биће финансиран преко платформе Кикстартер. Ништа до сада не би билo нарочито чудно да Сандерсонова кампања није оборила Кикстартеров рекорд за пројекат са највише прикупљених средстава. Обожаваоци чувеног писца подржали су његов самиздат са преко двадесет милиона долара!

Сандерсон, познат као плодан писац, намерава да све четири књиге објави идуће године. Барем три књиге ће бити смештене у његов заједничк универзум, познат по имену Cosmere, а читаоци који су подржали њихово објављивање ће књиге добити у папирном, звучном или дигиталном облику. За сада је познат наслов првог романа, фантазијске поморске авантуре Tress of the Emerald Sea (Трес од Смарагдног мора).

Брендон Сандерсон / Brandon Sanderson (1975, Линколн, САД)

Будући да је количина прикупљених средстава добрано превазишла чак и најоптимистичније претпоставке, Сандерсон је великодушно донирао део новца другим издавачким пројектима на Кикстартеру. До сада су Сандерс и његов тим подржали преко 300 књижевних кампања на овој платформи за заједничко прикупљање новца.

Извори: Good E Reader, Engadget

Поделите пост