Хидео Кођима, чувени аутор видео игара, објављује књигу есеја, приказа и интервјуа

Categories ВестиPosted on

Прва књига чувеног јапанског гејм дизајнера Хидеа Кођиме (小島 秀夫, Kojima Hideo), под називом Даровити ген и моји вољени меми (The Gifted Gene and My Lovable Memes; јапанско издање књиге објављено је са енглеским насловом), изворно је објављена 2019, а ускоро ће добити свој први енглески превод. Издавачка кућа ВИЗ (VIZ Media), која иначе објављује манге и аниме, Кођимину књигу ће издати у октобру 2021. под новим насловом Креативни ген: Како су књиге, филмови и музика инспирисали творца „Metal Gear Solida“ и „Death Strandinga“ (The Creative Gene: How books, movies, and music inspired the creator of „Death Stranding“ and „Metal Gear Solid“).

Креативни ген ће бити збирка различитих текстова и интервјуа у којима је Кођима говорио о делима која су га надахњивала током каријере. У књизи ће се, између осталог, наћи коментари и прикази ауторових највољенијих албума, филмова и књига.

Издавачка кућа ВИЗ објавила је и синопсис књиге:

„Хидео Кођима, творац Metal Gear Solida и Death Strandinga, још као дете је био опседнут филмом, музиком и књижевношћу. Они су потпаљивали његову страст за причама и приповедањем, као што се може видети у његовим револуционарним и иконичним видео играма. Данас, као оснивачу и директору независног студија Kojima Productions, Кођимин ентузијазам према забавним медијима није умањен. Ова збирка есеја истражује изворе инспирације једног од титана индустрије видео игара, пружајући на тај начин посебан увид у један од најсјајнијих умова популарне културе.“

Објављивање енглеског превода књиге Креативни ген: Како су књиге, филмови и музика инспирисали творца „Metal Gear Solida“ и „Death Strandinga“ Хидеа Кођиме најављено је за 12. октобар 2021. 

Извор: Polygon

Поделите пост