„Serotonin“, novi roman Mišela Uelbeka u izdanju Booke

Categories VestiPosted on

Ovogodišnje izdanje francuskog autora prati sredovečnog inžinjera poljoprivrede koji se u Normandiji upoznaje sa savremenim životom poljoprivrednika

Podelite post

Izdavačka kuća Booka objavila je roman Serotonin, novo delo jednog od najkontroverznijih autora današnjice, francuskog pisca Mišela Uelbeka (Michel Houellebecq, Sérotonine). Knjiga je na originalnom francuskom objavljena u januaru 2019. godine, a prevodilac na srpski je Vladimir D. Janković, koji je za Booku preveo i prethodna dela Mišela Uelbeka.

Kroz priču o životu jednog stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, Uelbek preispituje savremeni sistem vrednosti, ekonomske okolnosti i posledice modernog tempa života. Govoreći o opustošenom svetu koji, bez dobrote i solidarnosti, izmiče kontroli, ovaj roman se žustro suočava i se temama osećanja griže savesti i pokajanja. Priča naratora koju pratimo u ovom romanu preklapa se sa pričom o Francuskoj koja gazi po svojoj tradiciji, koja trivijalizuje svoje gradove i koja uništava svoja sela. Protagonista romana, sredovečni melanholični inženjer poljoprovrede, odlazi u Normandiju gde se upoznaje sa životom poljoprivrednika i uticajem slobodnog tržišta koje diktira Evropska unija.

Roman Serotonin Mišela Uelbeka može se kupiti u knjižari izdavača po promotivnoj ceni, ili poručiti preko sajta booka.in.

Izvor:
booka.in

Podelite post