„Bars“ – вештачка интелигенција као помоћ у писању хип-хоп песама

Categories ВестиPosted on

Интерни тим компаније Фејсбук задужен за развој и истраживање, NPE Team, представио је апликацију Bars (енг. жаргон: стихови у хип-хоп песми).

У апликацији можете снимити себе како репујете и притом додати различите гласовне ефекте, као и професионално направљене „битове“ (ритмичку музичку пратњу). Оно због чега би Bars могао да буде посебно занимљив јесте вештачка интелигенција која, док пишете стихове, предлаже речи које би могле да се римују са оним што уносите.

Bars поседује и елементе гејмификације, па ће корисници у оквиру рубрике „Challenge Mode“ имати прилику да вежбају тзв. freestyle (енг. слободни стил), односно импровизовано реповање, приликом којег ће морати да користе, комбинују и одговарају на речи које им задаје вештачка интелигенција.

Будући да снимци у апликацији Bars неће бити дужи од 60 секунди, стручњаци процењују да је у питању још један покушај Фејсбука да створи друштвену мрежу која ће бити супарник Тик Току, још једној апликацији намењеној размени кратких видео клипова, коју већ користе бројни аматерски и професионални музичари.

Bars се налази у пробној фази и тренутно је доступна искључиво за америчке кориснике Епл уређаја.

Извор: Techcrunch

Поделите пост