„Bars“ – veštačka inteligencija kao pomoć u pisanju hip-hop pesama

Categories VestiPosted on

Interni tim kompanije Fejsbuk zadužen za razvoj i istraživanje, NPE Team, predstavio je aplikaciju Bars (eng. žargon: stihovi u hip-hop pesmi).

U aplikaciji možete snimiti sebe kako repujete i pritom dodati različite glasovne efekte, kao i profesionalno napravljene „bitove“ (ritmičku muzičku pratnju). Ono zbog čega bi Bars mogao da bude posebno zanimljiv jeste veštačka inteligencija koja, dok pišete stihove, predlaže reči koje bi mogle da se rimuju sa onim što unosite.

Bars poseduje i elemente gejmifikacije, pa će korisnici u okviru rubrike „Challenge Mode“ imati priliku da vežbaju tzv. freestyle (eng. slobodni stil), odnosno improvizovano repovanje, prilikom kojeg će morati da koriste, kombinuju i odgovaraju na reči koje im zadaje veštačka inteligencija.

Budući da snimci u aplikaciji Bars neće biti duži od 60 sekundi, stručnjaci procenjuju da je u pitanju još jedan pokušaj Fejsbuka da stvori društvenu mrežu koja će biti suparnik Tik Toku, još jednoj aplikaciji namenjenoj razmeni kratkih video klipova, koju već koriste brojni amaterski i profesionalni muzičari.

Bars se nalazi u probnoj fazi i trenutno je dostupna isključivo za američke korisnike Epl uređaja.

Izvor: Techcrunch

Podelite post