Novi „švedski akcioni“: sve veća popularnost erotskih audioknjiga u Švedskoj

Categories VestiPosted on

Broj švedskih čitalaca koji uživaju u zvučnim knjigama skoro se udvostručio za
samo dve godine, a erotska književnost je među omiljenim žanrovima na ovom formatu

Podelite post

Broj Šveđana koji slušaju audioknjige skoro se udvostručio za samo dve godine, a jedan od razloga ovako eksplozivnog rasta je pomama koja među čitaocima-slušaocima vlada za erotskim pričama i ljubavnim romanima. Kako javlja novinska kuća SVT, 37% građana Švedske preslušalo je makar jednu zvučnu knjigu prošle godine, što je povećanje od čak 20% u odnosu na 2016. Iako servisi za strimovanje audioknjiga izveštavaju da su svi žanrovi uvećali svoju slušanost, određene knjige ipak predvode ovaj trend.

Ana Riklund (Anna Riklund), urednica striming servisa Bookbeat, navodi da su najpopularniji žanrovi među njihovim korisnicima ljubavni romani i erotika. „Zbog toga ne uočavamo porast interesovanja za takva dela samo među čitaocima, nego i među izdavačima, koji se u sve većoj meri okreću objavljivanju takvih dela“, izjavila je Riklund, dodavši da su zbog potražnje određeni izdavači već pokrenuli podlistke koji se bave isključivo objavljivanjem erotske književnosti.

Striming servis Storytel takođe je potvrdio porast interesovanja za ljubavnu i erotsku književnost, naročito među ženskom publikom. Prema njihovim podacima, najviše čitalaca-slušalaca ima u periodu oko Dana zaljubljenih, kao i tokom letnjih meseci.

Spisateljica Suzan Alenijus (Susanne Ahlenius), autorka nekolicine erotskih romana, izjavila je da je format zvučne knjige savršen za obožavaoce ovog žanra.

„Ne morate da vadite papirnu knjigu tako da svi vide šta čitate. Na ovaj način, niko ne zna šta slušate“, komentarisala je Alenijus za SVT.

Izvor:

thelocal.se

Podelite post